Anti vuurwerkverbod demonstratie op het Malieveld in Den Haag

Vanmiddag heeft er een anti “vuurwerkverbod” demonstratie plaatsgevonden op het Malieveld in Den Haag. Een demonstratie tegen het vuurwerkverbod en voor het behoud van een passie/traditie voor velen.

Het evenement werd via diverse facebook-pagina’s die strijden voor het behoud van vuurwerk gepromoot en vroeg mensen vanmiddag, 12 december 2020 om 13.00, samen te gaan demonstreren tegen het vuurwerkverbod.

Een gezellige samenkomst van velen liefhebbers, uiteindelijk zo rond de 30 man, welke allen categorie 1 vuurwerk bij zich hadden. Om uit protest te gaan stoken tegen het verbod. Al leek t uiteindelijk meer op een stook-meeting dan een daadwerkelijke demonstratie zoals er al velen zijn dit jaar.

De demonstratie duurde van 1 tot 4 uur en werd onder toeziend oog van de politie vreedzaam/rustig en vooral plezierig, uitgevoerd. Waarbij van alles werd afgestoken zoals fonteintjes, ratellintjes, grondbloemen en nog zoveel meer.

Het weer, de regen, zat niet heel erg mee, maar toch vermaakten we ons allen uitstekend, al was de opkomst ietwat teleurstellend te noemen. Uiteindelijk is het dan ook de vraag of deze demonstratie gaat helpen om het verbod niet permanent te laten worden.

Zoals velen alvast weten ben ik een vuurwerkliefhebber en dus was ik natuurlijk aanwezig om beelden te schieten. Zie deze hieronder!

Vuurwerkverbod

Het vuurwerkverbod is anno 2020 ingesteld om de zorg te ontlasten, echter zien velen het in als een niet werkende maatregel om een permanent verbod mogelijk te maken, alsware dit een soort van “test” is voor de komende jaren. Volgens velen zou het ook niet bijdragen aan een ontlasting van de zorg omdat er meer gewonden (of erger) en/of schade zal ontstaan door de import van illegaal vuurwerk. Tevens zou het ook nauwelijks tot niet te handhaven zijn aangezien men je op heterdaad moet betrappen, cat f1 gewoon legaal blijft en de verkoop/transport van vuurwerk uit omliggende landen gewoon nog kan/mag plaatsvinden. Om niet te vergeten dat velen nog een voorraad van verleden jaar, toen het zeer mistig was, over hebben. Een verbod dus, welke eerder een schijn handeling (ivm stemmen voor komende jaarwisseling) lijkt te zijn en niet voor het doel is bedacht waarvoor t zogenaamd zou zijn ontstaan.

Categorie F1

Velen vandaag hadden het zogenaamde CAT F1 vuurwerk bij zich, vuurwerk wat het hele jaar door in heel Nederland gekocht/vervoerd/bewaard en dus afgestoken kan/mag worden. Het is vuurwerk wat niet zomaar verboden kan/mag worden vanwege Europese regelgeving. Maar het is ook niet echt het alternatief voor het zwaardere/mooiere Cat F2 vuurwerk. CAT F1 vuurwerk staat ook wel bekend als “kindervuurwerk” en/of “fop/schertsvuurwerk”. Denk hierbij o.a. aan knetterlinten, grondbloemen en fonteinen met een kruitinhoud tot max 7.5 gram.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

Zie meer beelden op Google Maps!

Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.