Boerenprotest in Ouderkerk a.d. IJssel

Hieronder mijn beeldverslag van het boerenprotest in Ouderkerk a.d. Ijssel.

Vanavond heeft er rond half 8 een kleinschalige demonstratie plaatsgevonden van boeren uit de Krimpenerwaard. Dit vanwege veranderende regels rondom de bemesting van hun land.

Deze regels, welke nog eens bovenop de al bestaande regels komen, zouden de boeren doen dwingen de bemesting van hun land niet boven de 20 graden te doen. Naast de al toegevoegde water om aan de stikstofnormen te voldoen. Zouden deze regels, zeker in de zomer, betekenen dat bijvoorbeeld in de nacht, op kritieke oogst-momenten, zou moeten gebeuren. Iets waar de boeren niet mee eens zijn, zeker omdat dit naast hun werk moeilijker te maken ook voor overlast voor mens en dier zou zorgen, wat in de ogen van velen zeer onlogisch klinkt in de strijd tegen het klimaat-gedram van de huidige regering.

Deze demonstratie werd vanavond gepland omdat zo rond 20.00 een raadsvergadering zal plaatsvinden en de specifieke locatie werd gekozen omdat dit zou gebeuren in de Drie Maenen te Ouderkerk a.d. IJssel.

Een vreedzaam/rustig protest waar vele tientallen tot honderdtallen boeren kwamen met hun tractor. Welke zij parkeerden aan de zijkanten van de Zijdeweg. Welke niet meer dan een half uur duurde. En werd afgesloten met een bakkie patat. Al met al een succesvolle actie welke op steun kon rekenen van o.a. de CDA.

Wij zijn hier ook bij geweest, mede dankzij tips, en hebben de volgende beelden gemaakt:


Video:

1.

2.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.