Zena Trophy 2019

Hieronder mijn beeldverslag van de Zena Trophy bij Wünderland te Kalkar op 21 september 2019.

Voor het eerst sinds het al jaren te willen kon ik dit jaar naar de Zena Trophy. Toch wel het vuurwerk-evenement waar elke vuurwerkfanaat bij moet zijn geweest.
Van de Castillio en Batteria Valencia, naar veel muziek, eten/drinken en vooral gezelligheid, de avond was goed gevuld en het weer zat ook nog eens mee.

Een waar spectacel welke net na het avondeten begon met een zogenaamde Daylight show, waarbij vooral kleur-rook en knallers werden gebruikt om te laten zien.
Vervolgens kon je genieten van muziek in de tent, Kogelbaterijen (Met cakes gooien), zelf categorie 1 vuurwerk afsteken en zoveel meer.

Waarna de avond, zo rond half 9, echt begon, met waar het allemaal om draait, de “Trophy” (Officieel “Battle” geheten). Een wedstrijd van 5 teams.
Deze teams zijn LVC (De Winnaar van de avond), Vuurwerkcrew, Vuurwerkmuseum, Vuurwerkduitsland en team Last Minute.
Elk team kreeg gemiddeld 10 minuten en een budget van n paar 100/duizend euro om een zo’n mooi mogelijke consumentenshow neer te zetten.
In de nacht werd vervolgens de winnaar bekend gemaakt welke een “Trophy” mee kreeg. Tevens werden de prijswinnaars van het kogelstoten etc. bekend gemaakt.

Nadat zij waren geweest ging Zena zelf helemaal los, eerst met de Batteria Valencia (Inderdaad die naam doet denken aan het vuurwerk in Valencia, en daar kwam het zeker in de buurt), vervolgens de Zena Show-off (een show waarbij duizenden euro’s aan consumentenvuurwerk de lucht in ging) met als afsluiting de Castillo (De grootste show van Noord Europa kan wel gezegd worden).

Waarna iedereen weer na huis kon gaan, velen een lange reis (Voor mij anderhalf uur) voor de boeg (Diverse hadden dan ook een hotelletje in de buurt geboekt).
Een prachtig evenement waar ik heel blij mee ben dat ik hem heb mogen bezoeken en vastleggen. Op naar 2020!


Video:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.


Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.